Mistrovství Evropy 2023, LARNACA, KYPR


Dnes byl velký den pro Kubu Žlábka, který startoval na svém druhém Mistrovství Evropy mládeže konaném na Kypru.

Kuba startoval v kategorii kata U16. V prvním kolem byl nalosován do skupiny k reprezentantům z Lotyšska, Slovinska, Izraele, Španělska, Bosny a Hercegoviny a Slovenska. V prvním kole Kuba zacvičil katu Gojushiho sho, za kterou získal výslednou známku 38,4 a postoupil z druhého místa. Před ním skončil pouze reprezentant Španělska.

Ve druhém kole přibyli Kubovi a postupujícím reprezentantům ze Španělska, Slovenska a Izraele také reprezentanti z Francie, Švýcarska, Německa a Turecka. Zde Kuba zacvičil katu Unsu, za kterou dostal výslednou známku 38,1 a postoupil z třetího místa. Před ním skončili pouze reprezentanti Španělska a Německa.

Tímto výsledkem se Kuba probojoval mezi 8 nejlepších závodníků, kteří byli rozděleni na 2 skupiny po 4 závodnících. Kuba byl ve skupině s reprezentanty Turecka, Německa a Španělska. Z této skupiny se určoval případný postup do bojů o medaile. Kuba zde zacvičil katu Gosjushiho Dai, za kterou dostal celkem známku 36,7. Tato známka bohužel nestačila na případný postup do bojů o medaile a Kuba tak skončil před branami finále a obsadil úžasné 7. místo na Mistrovství Evropy!!!

Velký dík patří Ivče a Lukášovi Jandovým, kteří mají lví podíl na jeho přípravě, Kubovo rodině, která ho jak morálně, tak finančně podporuje a rovněž všem ostatním lidem, kteří Kubovi pomáhají na jeho karatistické a životní cestě.

KUBO MOC TI BLAHOPŘEJEME A JSME NA TEBE HRDÍ!!!!

2. 3. 2023