BUDAPEŠŤ OPEN 2O22


V polovině září se konal v Budapešti mezinárodní turnaj v karate, kterého se zúčastnilo přes 2000 závodníků z 36 zemí světa. Pro většinu států to byl kvalifikační turnaj pro nadcházející říjnové mistrovství světa. Z oddilu SKP karate Písek odjeli na tento turnaj 3 závodníci a to Kuba Žlábek, Terezka Štérová a Kačka Nováková.
Kuba Žlábek startoval v kategorii kata dorostenci , kdy v nabité konkurenci evropské špičky obsadil úžasné 3. místo 🥉.
Dále startovala v kategorii kumite U10 + 30 kg Terezka Štérová, která zaznamenala svůj první mezinárodní úspěch, kdy mezi 27 závodnicemi obsadila krásné 3. místo🥉.
Poslední z nedělního bloku byla Kačka Novaková, která nastoupila v kategorii kumite U16 – 54 kg. V kategorii dorostenek to byl pro Kačku teprve druhý mezinárodní turnaj, kdy v prvním kole nastoupila proti zavodnici z Dánska, nad kterou vedla 1:0, ale bohužel se to nepovedlo udržet a v druhe polovině zápasu inkasovala kop na hlavu za 3 body a na tento stav se uz nepovedlo zvrátit. Dánska závodnice postoupila až do semifinále, kde prohrala se zavodnici ze Slovenska a tak šance na repasáž skončila.
V sobotním programu nastoupil ještě Kuba Žlábek v kategorii kata U18, kdy se mu povedlo probojoval do druhého kola, ve kterém následně nestačil na postupující 8 závodníků a skončil na 6 nepostupovém místě.
V sobotu hájila jeste také barvy SKP karate Písek bývala členka klubu a to Barbora Vachoutová, která se v kategorii kata U18 probojovala do boje o 3.misto, kde nestačila na zavodnici z Polska a obsadila tak krásné 5. misto
Děkuji všem zúčastněným za úžasné výkony a výsledky, kterých se na tomto obsazeném turnaji získalo 👏👍💪🥋🥉🥉
+ 4
1 751
Oslovení lidé
608
Zájem
Propagovat příspěvek
7070
5 komentářů
6 sdílení
To se mi líbí
Okomentovat
Sdílet

 

12. 25. 2022