MISTROVSTVÍ EVROPY- PRAHA 2022


O minulém víkendu skončilo 49. mládežnické Mistrovství Evropy v karate, které po 39 letech hostila Česká Republika. Z oddílu SKP karate se na tento šampionát nominoval Kuba Žlábek a to v disciplíně KATA U16. Nominaci předcházela dlouhá příprava a absolvování několika turnajů jak na národní úrovní, tak v zahraničí a také účast na individuálních, klubových a reprezentativních soustředění. Pro Kubu to byl premiérový start, neboť účast na Mistroství Evropy či Světa je minimálně od dorostenecké kategorie, která začíná od 14 let do dovršených 16 let věku. Samotná nominace tak vzhledem ke Kubovy mladému věku (14 let) byla velkým úspěchem.
V pátek 17.6. začínaly od 09:00 hodin eliminační kola v kategorii KATA U16. Kuba byl nalosován do 7 členné skupiny společně s reprezentantem Španělska, Rakouska Černé Hory, Moldavska, Slovenska a Bulharska, kdy se Kubovi povedlo postoupit do 2. eliminačního kola z 2. místa se ziskem bodů 22.76 za katu Gojushiho Dai. V druhém kole byl Kuba nalosován do 8 členné skupiny společně s reprezentantem Srbska, Anglie, Izraele, Slovenska, Azerbajdžánu, Bulharska a Černé hory, ze které Kuba postoupil do semifinálového kola z 3. místa ze ziskem bodů 22.86 za katu UNSU. V semifinálovém kole se utkal Kuba na své straně pavouka s dalšími 3 nejlepšími reprezentanty a to ze Slovenska, Izraele, Černé Hory, kdy nejlepší 3 postoupily do nedělního finálového bloku, kde bojovaly o evropské medaile. Kubovi se povedlo postoupit ze 3. místa s počtem bodů 22.44 za katu Gojushiho sho do nedělního zápasu o 3. místo, kde na něho čekal z druhé poloviny pavouka reprezentant Turecka.
V neděli 19.6.2022 od 09:00 hodin nastoupil Kuba o bronzovou medaili, kde změřil své síly s reprezentantem Turecka. První svoji katu zacvičil reprezentant Turecka, který předvedl katu Gojushiho sho. Jako druhý zacvičil Kuba katu Kanku sho. Bohužel Kubovo kata nestačila na reprezentanta z Turecka a nakonec tak Kuba obsadil překrásné 5. místo z premiérově domácího Mistrovství Evropy.
Touto cestou bych chtěl poděkovat hlavně Kubovi a všem lidem, kteří se podíleli na Kubově přípravě jak tréninkové, tak finanční.
Kubo, jsme na tebe HRDÍ !!!!!!!!!!!!!!! Děkujeme
Trenér SKP karate Písek David Krejča
6. 26. 2022